sâmbătă, 20 septembrie 2008

Vacanta de vara, 2008

M-au debarcat la Campulung la bunici, inca de pe 11 iulie. Asa ca acu sunt mare imparat peste domenii, bunica, maia Geli, bunicu. Mai am la dispozitia mea personala si pentru distractia mea doi caini – Mike si Rex; o matza – Figaro, porcii – aia care fac goh, goh, goh, vacile – doamna Muuuu si domnisoara Muuuu, gainile si curcanul cu care ma cert eu mereu „ gu-gu-guuuuuuuu”.
Si din cand in cand, mai vin sa-si prezinte onorurile la maria mea si sclavii mei favoriti: mami si tati. Si atunci ma destrabalez asa cum imi place mie mai mult si mai mult: ii tin langa mine toata noaptea si le povestesc tot ce am facut si experimentat in lipsa lor . . .

Dialoguloguri strumfesti:
26 iulie dimineata

Am fost foarte suparat toata ziua, mi-era dor de mami, dor de tati, jalea o fost imensa pe mine. Asa ca pe la 3 dimineatza m-am suparat de tot si am inceput sa plang. A venit sa ma consoleze mamiiiiiiiii asa ca am tinut-o langa mine toata noaptea. A dormit pe jos, langa patul meu si a fost prima pe care am vazut-o dimineata:
- Mami, esti inglozitol de dagutza.
- Multumesc iubitule raspunse ciufulita cu ochi carpitzi de somn.
- Acu adu laptik, mi-e fomica. Lepede. Ce credea ca io fac complimente chiar pe gratis?

2 august noaptea tarziu

- Mamiiiii, stai cu mine, nu peca in patul tau, lamai aici.
- Nu pot ramane mamico, ca nu am unde dormi.
- Hai, do'mi pe patul mic, te 'oooog mamiii, mi-e dol lau de tine. O rog si eu sa ramana o noapte cu mine in dormitor, ce mare lucru ? Are langa patutul meu o canapea de doua locuri care nu poate fi intinsa dar ce nu poate dormi cu capul atarnand pe o parte si picioarele pe alta ?
- Pai mamico, e mica de tot canapeaua, nu pot sta pe ea, si ma doare rau spatele sa stau covrig cu orele. Mai sta mami pana adormi si p-orma ma duc si eu in patul meu.
- Tati de ce poate ? Pe tati nu-l doa'e spatele ? Intreb si eu ca omul, ca poate mami nu stie ca tati, care-i mai inalt cu atata decat ea poate sta pe canapea. Cam juma din el pe canapea si juma pe jos ...DAR NU SE PLANGE CA-L DOARE NIMIC, doar sta cu mine juma de noapte, cat am eu chef.
- Hmmm, las’ca’l prind io pe tac-tu sa-i explic cum sta cu santajul. P-asta chiar n-am inteles-o ce vroia mama sa zica ?
- Noapte buna, dolm, pa mami.

3 august


Sa incep cu introducerea: Bunicu are multe flori, dar multe multe si frumoase, asa ca m-a invatat si pe mine cum e treaba cu petala „Ma iubeste, nu ma iubeste”. Si pentru ca bunicu nu stie de Ioana ca sa-mi explice mai bine zice ca „ia sa vedem daca te iubeste mami: ma iubeste, nu ma iubeste, ma iubeste, nu ma iubeste, si tot asa”. Si uite asa am inteles eu cum sta treaba daca vrei sa te iubeasca mama, te duci in gradina de flori, iei toate galbenelele la rand, le smulgi si incepi sa arunci cu petale pe jos.
- De ce rupi mami florile ? intreaba inocenta mama
- Ca sa ma iubesti tu, mami.

4 august - la telefon

Mi-e dor de mami si buni in marea ei marinimie mi-a dat-o la telefon:
- Mamiiiiiii, vino inapoi la mine, vino, vino, lepede, lepede
- Mamico, sunt la munca, nu poate mama sa vina acu
- Mamiiiiiiiii, haide vino, e mizerie pe aici, vino sa dai cu aspiratorul. Ma afecteaza vizual mizeria din oborul gainilor, nu de alta, e cazul sa se faca ceva ... sa vina mami !
- Vine mami. Fericita ca in sfarsit i se recunosc meritele :)))

23 august

Mi-a fost tare dor de tati si de mami asa ca pe la 4 dimineata am simtit nevoia sa discut cu tati. Sau cu buni, sau cu mami. In fix ordinea asta. Pana pe la 8 dimineata cand a venit mami sa schimbe tura. Si atunci mi-am declamat preferintele:
- Du-te mami, du-te. Sa vina tati !!!!!
- Dar bine mami, ce-ti face tati si eu nu pot face ? Intreaba mami uitandu-se cam lung la mine
- Mami, tu nu esti glozabil (grozava) ca tati.

24 august

Am facut pischu pe mine. Si pentru ca mami nu mi-a mai pus pampers mi-am facut fleasca si chiloteii si pantalonii.
- Mamii, vai ce pute a pipi langa tine, vai vai, ai facut pe tine ca un bebelus... ma tot batea mami la cap
- Am facut pishu. E bine
- Sa vezi tu ca o sa-i spun lui Matei (prietenul meu bun) cum ai facut pipi pe tine ... o sa rada Matei si cu fundul de tine
- Nu mami, o sa lada (rada) cu fatza.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu